Systemisch advies

Systemische opstellingen: (Bert Hellinger) een systemisch coach zoomt uit met een systemisch fenomenologische blik. Bijvoorbeeld: Er is een probleem in een team. Dan kijkt de systemisch coach samen met de cliënt naar het team als geheel, maar ook naar de organisatie, of naar de oorsprong en misschien nog meer dan dat.

Met de leidende vraag in het achterhoofd: “Voor wat is dit probleem een oplossing?”, diept de coach onderliggende – vaak onbewuste – patronen op wanneer mensen problemen ervaren in hun persoonlijke of werkende leven. Oordeelloos waarnemend en handelend onderzoekt de coach de werkelijke oorzaak van het probleem. Daarmee ontstaan inzichten en ander perspectief van waaruit de cliënt op een heel andere manier de realiteit kan aanvliegen. ouderlijk gezin, familie, je huidige gezin, je werk.

Binnen deze systemen kan je diverse situaties tegenkomen, waar je soms dezelfde patronen gebruikt. Door het doorzien van deze patronen, en zien waar deze voor kunnen staan, kan ik je helpen afscheid te nemen van de niet gewenste patronen.