Op de rand van 2018 was ik nog in twijfel of ik mezelf ervaringsdeskundig mag noemen.

Ruim 11 jaar geleden heb ik borstkanker gehad, ik voel me zeer gezegend dat ik het goed bespreekbaar kon en kan maken. Ik heb geen last van (doods)angsten, dat maakt het gemakkelijk voor mij, en voor de ander. Recentelijk is bij mij opnieuw een tumor ontdekt, gelukkig in een heel pril stadium en goed te opereren. Dit maakt me opnieuw ervaringsdeskundig.

Het geeft precies weer met welke zaken je je als poldermens kan bezighouden. Ik vind het ingewikkeld om mezelf op de voorgrond te zetten. Toch is dit de boodschap die steeds mijn pad kruist de laatste dagen….en het klopt ook, in 2019 is de Leeuw (mijn sterrenbeeld) volop aanwezig. Daarnaast is het ook het jaar van het Varken (mijn Chinese sterrenbeeld). 2019 is dus een speciaal jaar voor mij. Ik mag mezelf laten zien, en aan anderen laten weten hoe bijzonder het is om mezelf op de voorgrond te zetten. Zodat de wereld gebruik kan maken van mijn ervaringen.

En, hoewel ik geen last heb van angst voor ziekzijn, is de drempel om dit te publiceren zó groot….mezelf presenteren als iemand met ervaring. Het belemmert me al een week om het gewoon op te schrijven. Ik ben dus meester in het uitstellen van belangrijke zaken. Want belangrijk vind ik het wel. Ik ben, met deze ervaring, zo goed in staat om naar mensen te luisteren, en ze, indien gewenst, tips te geven. Op deze manier kan ik meer mensen bereiken die iets aan mijn ervaring zouden kunnen hebben. Dat is toch prachtig!

Dus ja, ik neem nu de drempel en zet op mijn website, mijn profiel, dat ik ervaringsdeskundig ben. Het is waar, met alle toeters en bellen waar ik niet zelf voor gekozen heb, deel ik graag mijn ervaringen.

En ja, nog steeds ben ik vooral Tineke….